Miért jöhet jól a céges buszjárat a toborzás során?

Miért jöhet jól a céges buszjárat a toborzás során?

Egyre több vállalat dönt úgy, hogy a krónikus munkaerőhiány leküzdése érdekében saját buszjáratot indít, ezzel is javítva a vállalat megközelíthetőségén. A kérdés csak az, hogy valóban megéri belevágni a dolgozói szállításba, tényleg ez a leghatékonyabb módja a fluktuáció csökkentésének és a szakképzett, megbízható munkavállalók bevonzásának? Utánajártunk!

Menetrend szerinti vagy saját járat?

A nagyvállalatok működéséhez jellemzően akkora munkaerő ellátottságra van szükség, amit a közvetlen közelből, a cég vonzáskörzetéből sokszor lehetetlen bevonzani. Emiatt elengedhetetlen, hogy a vállalatok álláshirdetésükkel a távolabb élőket is megszólítsák.

Az ingázást sokan hajlandók bevállalni annak érdekében, hogy egy jó munkahelyen dolgozhassanak. Az azonban hosszú távon egyáltalán nem mindegy, hogy az utazás milyen járművel történik.

A saját céges buszjáratnak rendkívül sok előnye van a menetrend szerinti buszokkal szemben. Pénzügyileg hatalmas teher a munkavállalók számára, ha a bérletet saját zsebből kell kifizetniük. Vannak persze olyan cégek, akik visszatérítik az utazás költségét – akár tömegközlekedéssel, akár saját járművel járnak be a kollégák –, ez viszont jókora költségeket jelent a munkaadók számára. Továbbá az sem mellékes, hogy sok potenciális munkavállaló olyan településeken, falvakban él, ahol egyszerűen nincs menetrend szerinti járat, és persze saját autója sincs mindenkinek.

A céges buszjárat költséghatékony és megbízható utazási lehetőséget kínál a munkavállalók számára, hiszen ezáltal nincsenek lekésett vonatok, lerobbant buszjáratok, késve érkező, elégedetlen kollégák.

Munkavállalói szállás vagy vállalati buszjárat?

Jogosan merülhet fel a kérdés Önben, hogy vajon nem egyszerűbb munkavállalói szállást biztosítani a kollégák számára a céges buszjárat helyett?

A lakhatás biztosításával nyilvánvalóan a jóval távolabb élők is megszólíthatók, azonban egyáltalán nem biztos, hogy eredményesen. A távolról ingázók nagy része semmiképp sem akar beköltözni a munkaadó által biztosított szállásra, még akkor sem, ha sok időt kell elpazarolnia az életéből az utazásra. Sokaknak rendkívül fontos, hogy a munka utáni időt szeretteik körében tölthessék és ezért a többletutazással járó teherrel is számolnak. És persze azt sem szabad elfeledni, hogy egy munkásszálló jóval nagyobb anyagi ráfordítást és erőforrást igényel.

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy a céges buszjárat biztosítása a munkaerőhiány leküzdésének egyik legjobb, legegyszerűbb módja. Gondoskodjon kollégái utaztatásáról és szabaduljon meg a krónikus munkaerőhiánytól!

Kérdése van?
Árajánlatkérés