Az első fecskék: két új NEOPLAN Tourliner turistabuszt vett át az Infinitours Kft.

Hazánk első két új generációs NEOPLAN Tourliner turistabuszát az Infinitours Kft. állította forgalomba májusban. Az esztergomi vállalkozás flottájába most kerültek először NEOPLAN buszok, és a cég ügyvezető igazgatója, Koós László nagyon bizakodón tekint a márkával kialakuló kapcsolat elé.

Ma már a hazai személyfuvarozási ágazat egyik legjelentősebb szereplőjének számít a 2005-ben alapított Infinitours Kft., amely mögött több mint 25 éves szakmai múlt áll. A cég elsősorban a minőségi szolgáltatásnak, a korszerű és kiváló állapotú járműparkjának, a magas szinten képzett járművezetői állományának, a biztonság szem előtt tartásának, valamint az etikus üzleti magatartásának köszönheti sikereit.

Ennek eredményeként az Infinitours Kft. flottájában jelenleg mintegy nyolcvan autóbusz dolgozik, ezek nagyjából fele nagy turistabusz, míg a másik fele kisebb, 9-25 fős jármű. A vállalkozás nemrég felavatott dunavarsányi telephelyén egy korszerűen felszerelt, hat kocsiállásos műhely, valamint egy buszmosó biztosítja, hogy a járművek mindig kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban indulhassanak útra belföldi és nemzetközi célpontok esetén egyaránt.

A flotta legújabb ékkövei a két új generációs NEOPLAN Tourliner, amelyek hajtásáról a korszerű, 12,4 literes, MAN D26-os dízelmotor 460 lóerős változata és a 12 fokozatú, automatizált MAN TipMatic sebességváltó gondoskodik. A hatékony üzemelés érdekében a buszokba a GPS-adatok alapján a domborzathoz előrelátóan alkalmazkodó MAN EfficientCruise sebességszabályzó automatika is bekerült, míg a biztonságot többek között motortéri automatikus tűzoltó-berendezés, sávelhagyásra figyelmeztetés, automatikus vészfékrendszer és a követési távolságot tartó sebességszabályzás szolgálja. A 12,1 méter hosszú járművekbe a megbízói igényeknek megfelelően 49+1+1 ülés került, az utazás kényelmét pedig USB-csatlakozók, 230 voltos csatlakozó aljzatok, WC, kávéfőzőgép és tetőmonitorok fokozzák.

„Egyrészt azért választottuk a NEOPLAN Tourliner típust, mert ez egy megjelenésében is teljesen új turistabusz, amely a megrendelőink, illetve az utasaink felé egy friss, fiatalos arculatot mutat, és még hosszú évekig újnak hat majd az utakon. Másrészt viszont ez a típus egy nagyon kiforrott technikát tartalmaz, ami már az MAN Lion’s Coach buszokban is bizonyított, így megbízható és gazdaságos üzemelésre számítunk. Az első hetek tapasztalatai alapján az utasainkat lenyűgözik az új Tourliner buszok, illetve gépkocsivezetőink is gyorsan megkedvelték új munkaeszközeiket. Az elmúlt hónapokban összesen 16 kollégánk végezte el az MAN ProfiDrive elméleti és gyakorlati járművezető-továbbképzést, amely nagyon hasznosnak bizonyult. Szintén a mögöttünk álló hónapok tapasztalatai szerint az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. támogatásával és szervizkiszolgálásával is nagyon elégedettek vagyunk. Ezért kíváncsian várjuk már az új generációs MAN Lion’s Coach megjelenését, amelyből szintén az elsők között tervezünk beszerezni néhány példányt” – nyilatkozta Koós László.

Forrás: bus.man.eu
Kérdése van?
Árajánlatkérés