Mivel érkeznek a kollégái a munkába?

Mivel érkeznek a kollégái a munkába?

Egyre több cég küzd a már-már kórossá vált fluktuációval, és a részben emiatt kialakult munkaerőhiánnyal. Cégvezetőként a legtöbb, amit tehet, hogy kideríti, vajon mi állhat az erős elvándorlási hajlam hátterében.

Rengeteg dolog okozhatja a fluktuációt: az unszimpatikus kommunikáció, az átlag alatti fizetés, a túlóra, vagy az elvárásokhoz nem illeszkedő munkakörnyezet.

Úgy érzi, hogy minden téren tett azért, hogy munkavállalói kedvében járjon, mégsem javult a munkaerő elvándorlás aránya?

Lehet nem jó helyen kutatott a probléma után!

Belegondolt már abba, hogy az egyre növekvő fluktuációnak az lehet az egyik fő oka, hogy rendkívül nehéz, fárasztó, idő- és költségigényes megközelíteni az üzemét?

Busz, villamos, troli, vonat, autó – mivel és pontosan mennyi ideig utaznak a kollégái, míg végre beérnek dolgozni? Járjon utána, mert ez nagyobb befolyással bírhat vállalata működésére, mint azt gondolná!

A munkavállalás során fontos szempont, hogy mennyi idő alatt és mivel közelíthető meg a vállalat!

Valljuk be, az emberek jelentős többségét nem az élteti, hogy dolgozhat, hanem azért dolgozik, hogy élhessen. Viszont ha a napjai szinte teljes egészében arra mennek el, hogy nagy nehezen – akár több közlekedési eszköz bevárásával – eljusson a munkahelyére, majd ott eltöltsön nyolc-kilenc órát, aztán megint hosszas procedúra árán jusson haza, már se ideje, se energiája nem marad arra, hogy valamihez is kezdjen a szabadidejében. Nem is beszélve arról, hogy senki nem azért dolgozik, hogy a fizetése jelentős részét a munkába való eljutás fedezésére költse.

Mindenki életében adódhatnak szorult helyzetek, amikor nincs más megoldás, bármilyen munkát el kell vállalni. De legyen akármennyire szimpatikus is az adott cég, a munkavállaló amint talál egy jobban vagy olcsóbban megközelíthető vállalatot, azonnal vált. Ezt azonban elkerülheti, ha felismeri a problémát, majd hathatós megoldást dolgoz ki rá!

Tegyen azért, hogy a munkába járás teherből élménnyé váljon!

Biztosítson közvetlen, ingyenes buszjáratot munkavállalói számára. Ez Önnek csak egy apró kiadás, viszont felbecsülhetetlen értéket jelenthet, amennyiben ezáltal a fluktuáció mértékét csökkenteni tudja.

Harminc éves tapasztalatunk azt mondatja velünk, hogy a tiszta, kényelmes buszok, a dolgozói szállítás valóban segít abban, hogy a vállalatok megtartsák azt, ami mostanában a legfontosabb: az elkötelezett munkaerőt.

Kérdése van?
Árajánlatkérés