Milyen előnyei származnak abból, ha a kollégák reggelente jókedvvel érkeznek a munkába?

Milyen előnyei származnak abból, ha a kollégák reggelente jókedvvel érkeznek a munkába?

Az aktuális munkaerőpiac legfőbb jellemzői: a fluktuáció és a munkaerőhiány. A munkavállalók gyorsan és könnyedén váltanak, hiszen a lehetőségek száma határtalan. Míg régen gyakori volt, hogy valaki hosszú évtizedekig ugyanazon a munkahelyen dolgozott, addig mára, az ifjabb generációk körében ez már ritkaságszámba megy. Épp ezért munkáltatóként egyre nagyobb erőfeszítést kell tenni azért, hogy az alkalmazottak reggelente elégedetten sétáljanak be a céghez. A mosolygó arcok ugyanis hozzájárulnak ahhoz, hogy minél alacsonyabb legyen a munkaerő elvándorlás, illetve ezáltal a teljesítményszinten is sokat lehet javítani.

Az elégedett dolgozó jobban teljesít!

A cég iránti elkötelezettség szükséges ahhoz, hogy a munkavállaló a szervezeti céloknak, elvárásoknak megfelelően tudjon teljesíteni. Ha az alkalmazott jó kedélyű és maximálisan elégedett, az pozitívan hat a cég hírnevére is, ami hozzájárul ahhoz, hogy a vállalatra egyre több szakember tekintsen vágyott munkahelyként. Továbbá, ha a kollégák boldogok, számítani lehet arra, hogy a lojalitásuk és a motivációjuk is fokozódik, aminek köszönhetően a teljesítményük egyre csak növekszik.

De mitől lesznek elégedettek a kollégák?

Ahhoz, hogy az alkalmazottak jól érezzék magukat a munkahelyükön érdekes, motiváló, olykor a képességeiket próbára tevő munkakört kell biztosítani számukra. Azonban ahhoz, hogy a cég részéről érkező effajta törekvéseket a kollégák számításba vegyék, elengedhetetlen, hogy az alapvető szükségletek – mint a megfelelő fizikai környezet, a szimpatikus munkatársak és a jó vezető – biztosítottak legyenek. Ha ezek az alapvető szükségletek nincsenek kielégítve, a dolgozó nem is fog eljutni odáig, hogy a motiváló tényezőkkel foglalkozzon.

Tehát első körben minden vállalat az alapvető szükségleteket kell, hogy biztosítsa: korszerű berendezéseket, kényelmes székeket, szakképzett kollégákat, korrekt vezetőt. De persze ehhez szorosan hozzátartozik az is, hogy milyen módon jutnak be reggelente a kollégák a munkahelyükre.

Amennyiben kényelmes, modern, felszerelt, megbízható utazási lehetőséget, tehát céges buszjáratot biztosít kollégái számára, garantálható, hogy nyugodtabban, vidámabban telnek majd a reggeleik. Persze jól tudjuk, hogy ennyi nem elég a maximális elégedettség kivívásához, viszont mindenképp ez is egy kikerülhetetlen alkotórésze annak, hogy reggelente valóban vidám tekintetű emberekkel találja szembe magát.

Tegye meg amit csak tudd, hogy kiegyensúlyozott, eredményes kollégákat tudjon maga mellett, hiszen a vidám alkalmazottak az Ön cégét is előre viszik!

Kérdése van?
Árajánlatkérés