Hihetetlen! Ilyen buszok közlekedhetnek a jövőben?

Hihetetlen! Ilyen buszokat láthatunk az utakon a jövőben?

Formatervezést tanuló diákokat kértek fel, hogy álmodozzanak kicsit, és tervezzék meg a jövő városi autóbuszát. Az eredmény magáért beszél: a jövő buszai messziről sem hasonlítanak őseikre.

A CNH Industrial, az Iveco Bus, valamint a Rubika design iskola izgalmas kezdeményezésben dolgozott együtt. Olyan autóbuszok terveit dolgozták ki, amelyek a jövő közlekedését uralhatják.

Az egyre nagyobb léptékű változások, az önvezetés, illetve az alternatív hajtásmódok megjelenése után nem is csoda, hogy az utópia igen merészre sikerült. A mai buszoknak kevés ismertetőjegye köszön vissza a képekről.

A tervezők úgy kellett megálmodják a jövő autóbuszát, hogy az egyfelelől megfeleljen a városban közlekedők igényeinek, másfelől pedig komfortosabb közlekedést biztosítson. Hogy a formatervező diákok ötletei ne legyenek teljesen légből kapottak és a realitás talaján maradjanak, első körben tapasztalt szakemberek számoltak be nekik arról, hogy pontosan hol tart a buszos iparág, milyen fejlesztések várhatók, illetve milyen elvárások merülhetnek fel a jövőben.

A tervezők elképzelései szerint a jövő autóbuszain nem lesz szükség vezetőfülkére, ugyanis azok önvezetők lesznek. De a buszok belső terei is radikális változáson eshetnek át, mivel a ma megszokott egyenszékek helyett fotelek alkalmazása, sőt a szalonszerű berendezés is elképzelhetővé válik. Az utasok ennek köszönhetően a buszozás közben úgy érezhetik, mintha egy bárban ücsörögnének.

Hogy megvalósul-e az utópia, arról beszéljünk inkább száz év múlva. De az már most jól látszik, hogy a fiatal tervezők egészen másként tekintenek a járművekre, így a buszok nagy valószínűséggel nem fogják megőrizni jelenlegi formájukat!

Forrás: https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2021/10/21/ilyen-lehet-a-jovo-autobusza/
Kérdése van?
Árajánlatkérés