Kösse be magát a buszokon is!

Kösse be magát a buszokon is!

Sokan nem is tudják, de a szabályozások értelmében a távolsági buszokon kötelező a biztonsági öv használata. Az előírás figyelmen kívül hagyása komoly következményeket vonhat maga után. A szabálysértő utas akár bírságot is kaphat.

A szabályok betartása mindenkinek a saját felelőssége!

A busztársaságok jellemzően felhívják az utasok figyelmét arra, hogy kössék be magukat – többek között piktogramok segítségével –, ám ha valaki figyelmen kívül hagyja ezt, az már a saját felelőssége.

A rossz beidegződés – miszerint sokan nem hajlandók bekötni magukat – valószínűleg abból származik, hogy a régi távolsági buszokban nincs az utastérben biztonsági öv. A korszerű járművek esetében persze erre már nincs precedens.

A biztonsági öv használata azokon a járműveken kötelező, amelyeken állva nem, csak az ülőhelyeket elfoglalva szabad utazni. Ez alól kivételt képez a buszmegállókban és a pihenőhelyen való tartózkodás ideje. Az öv használatára nem kötelezhetők a három év alatti gyermekek, illetve a jogszabályban meghatározott, orvos által kiállított, megfelelő igazolással rendelkezők.

A biztonsági öv életeket menthet!

Egy közlekedési balesetben a biztonsági övet használók túlélési esélye jóval magasabb az öv becsatolása nélkül közlekedőkhöz képest. Övet használva a sérülések súlyossága alacsonyabb, sőt ezek akár el is kerülhetők – persze a baleset méretétől és típusától függően.

Biztató hír, hogy a biztonsági öv becsatolási hajlandósága a felmérések szerint folyamatosan növekszik.

A biztonságos utazás mindenki számára elsődleges fontosságú kell, hogy legyen!

Kérdése van?
Árajánlatkérés