Hol a vége? – a leghosszabb buszok

Hol a vége? – a leghosszabb buszok

Számos országban aktívan használják a hosszabbnál hosszabb járműveket.
Az óriás méret roppant hasznos lehet, főként ha személyszállításról beszélünk, viszont a túl hosszú buszoknak hátulütői is vannak. Nem egyszerű velük a parkolás, és persze a a kanyarodás sem, csak előre megtervezett útvonalakon képesek közlekedni.

De nézzük is, melyek a világ leghosszabb buszai, amelyek mindenkit ámulatba ejtenek!

Neoplan Jumbocruiser – 18 méter

Ezt a terebélyes emeletes buszt Németországban gyártották. Összesen 103 ülés található benne.

Mercedes-Benz Citaro „CapaCity L” – 21 méter

Ez a leghosszabb Mercedes busz, amely pontosan 21 méter hosszú. A világ számos országában szállít utasokat, sok városban találkozhatunk a modellel. A dízel- és gázmotorok mellett környezetbarát hibrid változatok is elérhetőek ebből a szépségből.

Ikarus 293 – 22,7 méter

A 1988-as Ikarus modell sosem került be a közlekedésbe. A magyar busz egy sikertelen próbaút miatt nem gurult az utakra. Való igaz, személyszállításra sosem használták, viszont kis szállítmányokat szállítottak vele Teheránban és Kubában is. Összesen 33 tonnát nyomott és 70 km/h volt a végsebessége. Az üléseinek száma 229 db volt.

Van Hool AGG 300 – 24,8 méter

A holland busszal Utrecht város utcáin találkozhatunk a leggyakrabban. Összesen 200 férőhely található benne. Jelenleg is szállít utasokat Hollandiában, Belgiumban és még Angliában is.

Youngman Bus JNP6250G – 25 méter

Ez a kínai busz 290 fő szállítására alkalmas és összesen csupán 40 ülőhely található rajta. Peking és Hangzhou nagyváros területein belül szállít utasokat.

Göppel AutoTram Extra Grand – 30,73 méter

Németországban csak „kolbásznak” nevezik ezt az óriási járgányt. Több mint 30 méter hosszú és 258 utas tud rajta kényelmesen utazni. Ezzel a típussal főként Drezda utcáin találkozhatunk.Üzemanyag-hatékony hibrid villanymotorokkal működik és egy speciális számítógépes rendszer segíti a vezetőt abban, hogy gond nélkül tudja parkoltatni, illetve vezetni ezt az igazán hosszú járművet.

Kérdése van?
Árajánlatkérés