A világ 5 legfejlettebb úthálózata

A világ 5 legfejlettebb úthálózata

A nagyvilág számos pontján hihetetlenül modern, fejlett úthálózatokkal találkozhatunk. Most összeszedtük azt az öt országot, ami igazi Kánaánt jelent a sofőrök számára, hiszen az utak miatt garantáltan nem kell bosszankodniuk.

1. Ausztria

Ausztria nagyszerű úthálózattal, számos logisztikai csomóponttal és intermodális terminállal rendelkezik, amelyek utakat, vasutakat és vízi útvonalakat kötnek össze. Összesen 26 ilyen terminál található az országban, amelyek biztosítják a közúti, vasúti és vízi forgalom optimális kombinációját.
Kiváló autópályák és közutak kötik össze Ausztriát az összes szomszédos országgal, ahol a határellenőrző pontok éjjel-nappal nyitva tartanak.
Ausztriában az úthálózat hosszát kb. 200 000 km-re becsülik. Ezeket az utakat folyamatosan ellenőrzik, hogy a felmerülő úthibákat azonnal javítani tudják.

2. Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek rendelkezik a világ egyik legjobban kiépített úthálózatával. Folyamatos felügyelet és karbantartás jellemzi munkájukat.
Igyekeznek minél korszerűbb, a legújabb technológiát használni az útépéseik során.

3. Hong Kong

Hong Kong közlekedési hálózata nagyon fejlett. A napi utazások több mint 90%-a tömegközlekedési eszközökön zajlik, ami a legmagasabb arány a világon.

A város gyorsvasúthálózata, az MTR négymillió embert szolgál ki naponta és 150 állomása van.

Az ország számos légi, vízi és szárazföldi logisztikai csomóponttal rendelkezik. Az autóutak roppant biztonságosak, nagyon figyelnek a sebességkorlátozás betartására, mind a helyiek, mind a hatóságok. Úthibával itt aligha találkozhatunk.

4. Svájc

Az országban található autópályák hossza összesen 1845 km hosszú. Az első szakaszt 1964-ben adták át. A megengedett sebességhatár 120 km/h a mai napig. A biztonságos közlekedés roppant fontos számukra, de az utak felügyeletére is nagy hangsúlyt fektetnek.

5. Portugália

Portugáliában a közutak rendkívül jó állapotban vannak, hatalmas fejlődést értek el az utóbbi évek folyamán. Sok a fizetős út, de jók és nagyon jól karban vannak tartva.

Ennek ellenére Portugáliában a közlekedési szabályok betartása esetlegesen a baleseti statisztika kedvezőtlenebb, mint Magyarországon. Évente mintegy 900-an halnak meg Portugáliában, közúti balesetben.
Autópályán a megengedett maximális sebesség: 120 km/óra.

Kérdése van?
Árajánlatkérés