A világ legfurcsább buszai

A világ legfurcsább buszai

Hasáb alakúak, úton gurulnak, maximum húsz méter hosszúak, utasokat szállítanak – ezek a buszok. Ám akadnak olyan példányok is, amelyek nem pont így néznek ki, sőt, teljesen más a megjelenésük. De akkor mégis milyen a kialakításuk? Hoztunk egy kis válogatást!

Jeges terepekre

A kanadai Foremost gyártásában készült el ez a terepjáró képességekkel felruházott Terra Bus. A kissé furcsa megjelenésű járműnek hat nagy traktor kereke van, hogy minél egyenletesebben osszák el a tengelyterhelést, illetve minél nagyobb legyen a busz kapaszkodóképessége. A monstrum 13 méter hosszú, 4 méter magas, 3,61 méter széles és összesen 30 tonna. A busz óránként mindössze 41 kilométert képes megtenni és 56 utast tud szállítani.

A Terra Bust főként jégmezőkön használják.

A luxus életérzésért

Egy átlagos magyar panellakás belterületével vetekszik a Marchi Mobile Element Palazzo névre keresztelt luxus lakóbusz. A 12 méter hosszú, 20 tonnás jármű alapterülete 30 négyzetméter. A kocsi padlója márványból készült, ami alatt padlófűtés is van. A megfelelő hangulat megteremtéséért a faburkolatok mögé még hangulatvilágítás is került. A luxusbusz ára – extrákkal felszerelve – akár félmilliárd forint fölé is emelkedhet.

Attól nem kell tartani, hogy az utak luxusjachtja éveken belül ellepi a sztrádákat, ugyanis a gyártó évente mindössze öt ilyen buszt képes legyártani.

Kettő az egyben

Norvégiában mindennapos látványnak számítanak azok a távolsági buszok, amik teherautók is egyben. Ezeket a különleges típusokat leginkább az ország északi részén használják. Nemcsak utasokat, hanem különféle árukat, postát és élelmiszert is szállítanak vele.

Ön találkozott már különleges, szokatlan buszokkal?

Forrás: https://totalcar.hu/tesztek/2014/09/19/a_vilag_legfurabb_buszai/

Kérdése van?
Árajánlatkérés