A 2023-as Év Autóbusza ismét a MAN!

A 2023-as Év Autóbusza ismét a MAN!

Az Infinitours-busz.hu járműparkjában is megtalálható MAN autóbuszok zsenialitását bizonyítja, hogy a járműgyártó vállalat az elmúlt három évtizedben 12 alkalommal zsebelhette be az Év Autóbusza díjat. A 2023-as nyertes ismét egy MAN, pontosabban a MAN Lion’s City E.

Immár több mint harminc éve egy nemzetközi szakmai zsűri minden évben megválasztja a következő év legjobb buszát. Páros években a városi-elővárosi, páratlanban pedig a távolsági kategóriában határoznak meg egy győztest. A mérlegelés során a szakemberek elsősorban az utas- és vezetőtér kialakítását, a biztonságot, a hatótávot, illetve a külső-belső megjelenést pontozzák.

Átfogó tesztelés, számos tesztvezetés és alapos műszaki megbeszélések után a versenyből a MAN villanyhajtású modellje, a MAN Lion’s City E jött ki győztesen. A nemzetközi Év Autóbusza 2023 kitüntető címet a hannoveri IAA Transportation kiállítás nyitóeseményén ítélték oda a német gyártónak. A MAN egyébként előző évben a távolsági buszok kategóriájában is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Év Autóbusza

Az autóbusz már az érkezésével is nagy feltűnést keltett. A 12 méteres járgány „saját lábán” érkezett a bajor fővárosból a verseny írországi helyszínére. A tíz napos, nyolc európai országot felölelő túra keretében az autóbusz 41 km/h-ás átlagsebesség és 20,8%-os átlagos rekuperációs ráta mellett 2448,8 kilométeres távot tett meg. Az út során összesen 1763,7 kWh energiát használt fel, ami egy kilométerre vetítve 0,72 kWh átlagfogyasztást jelent. Az autóbusznak a tíz nap során egyetlen egyszer sem volt szüksége közbenső töltésre, minden nap teljesítette az aznapra kitűzött távolságot.

Év Autóbusza

A nyertes modellt 2018-ban mutatták be, a konszern első villanyhajtású autóbuszaként, 2020 év végi sorozatgyártásának megindítása óta pedig már több mint ezer példányt értékesítettek belőle.

Forrás: https://magyarbusz.info/2022/09/20/a-2023-as-ev-autobusza-az-man-lions-city-e/

Kérdése van?
Árajánlatkérés