A munkaerő megtartás fontosabb, mint korábban bármikor – így szerezzen versenyelőnyt!

A munkaerő megtartás fontosabb, mint korábban bármikor – így szerezzen versenyelőnyt!

Történelmi csúcs közelében a betöltetlen álláshelyek száma Magyarországon.

Jelenleg az ország ugyanazzal a problémával néz szembe, mint amivel a koronaválság előtt: a munkaerőhiánnyal. Minden jel szerint a probléma a következőkben csak még égetőbbé válhat. De hogyan reagálhatnak erre a vállalatok? Milyen módszerekkel szerezhetnek egy kis versenyelőnyt, így pedig megfelelő számú és képzettségű kollégát? Van ötletünk!

Elfogytak az emberek? – hihetetlen méreteket ölt a munkaerőhiány

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az idei év elején történelmi rekordot döntögetett az üres álláshelyek száma Magyarországon – adta hírül a Portfolio. Az első negyedévben 87 ezer munkahely volt betöltetlen. A hivatalos adatok szerint a versenyszférából 60 ezer dolgozó hiányzik, a valóságban azonban a probléma még ennél is súlyosabb lehet, hiszen az adatok csak a bejelentett üres állásokat tartalmazzák. Szakértői becslések szerint a versenyszférában akár kétszer-háromszor akkora lehet a munkaerőhiány, mint ahogy az adatok sugallják.

A KSH számításai szerint a legtöbben a feldolgozóiparból hiányoznak, több mint 22 ezren. De az állami szektor sem bővelkedik a lelkes munkavállalókban. Az egészségügyben tartósan magas szinten stabilizálódott az üres álláshelyek száma, az oktatásban elérte a korábbi csúcsát, a közigazgatás-védelem ágazatban pedig új rekordot döntött.

munkaerő megtartás

A munkaerő megtartás ma a legfontosabb feladatok közé tartozik!

Ilyen súlyos problémákkal telített gazdasági környezetben mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a fluktuáció csökkenjen, tehát a már „megszerzett” kollégák legalább ne döntsenek a konkurens cég mellett. Ennek elérése érdekében a legtöbb vállalat megpróbálja felmérni munkavállalói elégedettségét, csapatépítő tréningeket szervez, modernizálja a munkakörnyezetet, esetleg lehetővé teszi a távmunkát vagy növeli a fizetéseket.

Igen, ezt nagyjából minden cég meglépi! De akkor mi, az amivel versenyelőnyre lehet szert tenni, mi az amivel ki lehet tűnni a konkurensek tömegéből és be lehet vonzani a munkavállalókat?

munkaerő megtartás

A dolgozói buszjárat – amely új lehetőségeket nyit meg a munkavállalók előtt

A céges buszjárat rendkívül nagy versenyelőnyt jelenthet egy vállalat számára mind a kollégák felvételében, mind a megtartásukban. Olyan munkavállalók felvételét könnyíti meg, akiknek különben meg sem fordult volna a fejében, hogy a lakóhelyüktől távolabb álljanak munkába – vagy azért mert egyszerűen nem tudták volna megoldani az odajutást, vagy pedig azért, mert nem fordítottak volna akkora összegeket csak arra, hogy eljussanak dolgozni. Ráadásul az utazási támogatás egy olyan plusz, amellyel jócskán lehet növelni a kollégák lojalitását.

Az Infinitours-busz.hu-nál mi teljes mértékben levesszük a terhet a HR-részleg válláról. Átvállaljuk a szállítás koordinálását, 24 órás diszpécserszolgálatot működtetünk az év 365 napján, azonnal, rugalmasan reagálunk a váratlan helyzetekre, továbbá személyre szabott kedvezményeket biztosítunk megbízóink számára.

KÉRJE IGÉNYEIRE SZABOTT ÁRAJÁNLATUNKAT ÉS RENDELJE MEG AZ ÖN SZÁMÁRA LEGINKÁBB MEGFELELŐ JÁRMŰVET!

Kérdése van?
Árajánlatkérés