HR-esek figyelem! 2023-ban így tehető könnyebbé a toborzás

HR-esek figyelem! 2023-ban így tehető könnyebbé a toborzás

Robbanásszerűen növekvő infláció, kedvezőtlen gazdasági feltételek, egyre nagyobb munkaerőhiány – sajnos, a jelenlegi helyzet nem könnyíti meg a munkáltatók, HR-esek mindennapjait. Hogyan lehet mégis ilyen körülmények között sikeresen toborozni, és betöltetni az üres pozíciókat? Lássunk néhány gyakorlati tippet!

Top 3 segítség a toborzásban!

1. Hirdetés a közösségi médiában

Ma már nagy népszerűségnek örvendenek a munkakeresők körében a specifikus álláskereső Facebook-csoportok. Sokan inkább itt, mintsem az álláskereső portálokon kutatnak új munkájuk után. 

Ezekben a csoportokban könnyebben elérhető a célközönség, sőt akár olyan munkavállalók is bevonzhatók, akik egyébként nem is kerestek állást, ám a vonzó ajánlatnak nem tudtak ellenállni. 

A közösségi médiában érdemes nyílt lapokkal játszani! Javasolt minden fontos információt feltüntetni a hirdetés szövegében. Gondolunk itt többek között a fizetés összegére. Így nem futunk felesleges köröket olyan érdeklődőkkel, akik több pénzt vagy több juttatást igényelnének, esetleg kevesebb munkaidőben hajlandóak csak dolgozni. Lehet, így kevesebben érdeklődnek majd, viszont nagyobb eséllyel lesznek valóban potenciális jelöltek.

toborzás

2. Rugalmas munkafeltételek biztosítása

Ma már a munkavállalók elvárják, hogy a munkáltató rugalmas legyen! A heti egy home office – természetesen azokban a munkakörökben, ahol ez megoldható – szinte kötelezően elvárt. De persze, ha erre nincs lehetőség, a rugalmas hozzáállás és az empátia akkor is kimutatható a mindennapokban. Ez jelentős mértékben növeli a kollégák lojalitását.

toborzás

3. Munkavállalói buszjárat

Egy aduász lehet a munkavállalók számára, ha a bejutásuk biztosítva van egy busztársaság által. 

A dolgozói buszjárat olyan munkavállalók felvételét is megkönnyíti, akikben egyébként fel sem merült volna, hogy a lakóhelyüktől távolabb vállaljanak munkát. Az utazás ugyanis tömegközlekedéssel sokszor körülményes, hosszadalmas, sőt egyes esetekben megoldhatatlan. A saját autóval való közlekedés pedig elképesztő összegeket emészt fel, és persze nem is mindenki tudja megoldani. Ráadásul az utazási támogatás egy olyan plusz, ami a cég számára is presztízsértékű.

Az Infinitours-busz.hu-nál mi teljes mértékben levesszük a terhet a HR-részleg válláról. Átvállaljuk a szállítás koordinálását, 24 órás diszpécserszolgálatot működtetünk az év 365 napján, azonnal, rugalmasan reagálunk a váratlan helyzetekre, továbbá személyre szabott kedvezményeket biztosítunk megbízóink számára.

toborzás

Kérje igényeire szabott árajánlatunkat, és tegyük együtt könnyebbé a toborzást! >>>

Kérdése van?
Árajánlatkérés